Efter at være blevet prækvalificeret, har alle 5 leverandører valgt at lægge billet ind på den omfattende opgave om at levere et ESDH-system til de 12 sjællandske kommuner, der udgør DIGIT.

Nu kan leverandørerne læne sig tilbage, mens de 12 kommuner tygger sig igennem tilbudsmaterialets mange sider. Rådgivningsvirksomheden Rambøll, som har bistået projektet fra dets start i januar 2018, vil ligeledes medvirke i vurderingen af materialet og har endvidere bidraget med skabeloner og vejledning til vurderingsprocessen. Hver af de 12 kommuner skal stille med en vurdering og dermed et fingerpeg på den leverandør, de mener har leveret tilbuddet med det “bedste forhold mellem pris og kvalitet”. Underkriterierne, der vurderes på, er:

  1. Kvalitet (35 %)
  2. Pris (20 %)
  3. Vedligeholdelse, videreudvikling og servicemål (20 %)
  4. Metode og proces (15)
  5. Kontraktlige vilkår (10 %).

Den 25. februar mødes deltagere fra de 12 kommuner samt projektets styregruppe til en konsolideringsworkshop for at samle kommunernes tilbudsvurderinger til én samlet vurdering, og den kommende måned herefter bliver der arbejdet på at finde frem til, hvem af leverandørerne der løber med opgaven.

Opgaven har en kontraktværdi på op mod 180 mio. kr., og arbejdet med implementering i alle 12 kommuner vil forløbe i 3 bølger, der strækker sig over de næste 3 år med afslutning omkring marts 2022.

Det forventes, at kontrakten underskrives med den valgte leverandør i slutningen af april 2019.

De 5 leverandører er FormpipeFujitsuKMDNetcompany og Tieto, som alle er store spillere på markedet.